maanantai 4. helmikuuta 2013

Lihapiirakka


Lihapiirakka

Tässä on helppo lihapiirakan ohje. Piiraasta tulee siis pellillinen. Tekemiseen tosin kannattaa varata aikaa. Ohje on äidin peruja.


Rahkavoitaikina

250 g maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa pari tuntia.

Täyte:

3 dl vettä
3 dl maitoa
2 d puuroriisiä
500 g jauhelihaa
pieni sipuli
4 kovaksi keitettyä munaa
mausteet

Kaada riisit kiehuvaan veteen ja keitä n. 5 min. Lisää maito. Hauduta kunnes neste on imeytynyt ja jäähdytä.
Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit. Paloittele munat pieniksi. Yhdistä täytteen ainekset ja mausta mieleiseksesi.

Kauli taikina kahdeksi uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä toinen levy pellille ja levitä sille jäähtynyt täyte. Nosta toinen taikinalevy täytteen päälle. Taita päällimmäisen levyn reunat piirakan alle.
Voitele munalla ja pistele haarukalla. Paista 200 oC 30-40 min.

Kananmunat voi myös viipaloida ja asetella täytteen ja päällimmäisen taikinalevyn väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti