Lihapiirakka
Tässä on helppo lihapiirakan ohje. Piiraasta tulee siis pellillinen. Tekemiseen tosin kannattaa varata aikaa. Ohje on äidin peruja.
Rahkavoitaikina
250 g maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää
vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna kovettua
jääkaapissa ennen kaulintaa pari tuntia.
Täyte:
3 dl vettä
3 dl maitoa
2 d puuroriisiä
500 g jauhelihaa
pieni sipuli
4 kovaksi keitettyä munaa
mausteet
Kaada riisit kiehuvaan veteen ja keitä n. 5 min. Lisää
maito. Hauduta kunnes neste on imeytynyt ja jäähdytä.
Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit. Paloittele munat
pieniksi. Yhdistä täytteen ainekset ja mausta mieleiseksesi.
Kauli taikina kahdeksi uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä
toinen levy pellille ja levitä sille jäähtynyt täyte. Nosta toinen taikinalevy
täytteen päälle. Taita päällimmäisen levyn reunat piirakan alle.
Voitele munalla ja pistele haarukalla. Paista 200 oC
30-40 min.
Kananmunat voi myös viipaloida ja asetella täytteen ja
päällimmäisen taikinalevyn väliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti