sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Porkkana-bataattisosekeitto

Tämä ohje on Kotivinkin Sosekeiton perusohjeesta muokattu. Erittäin helppo muokata omien mieltyyksien mukaan. Keittoon voi lisätä vaikka tomaatteja tai lanttua, eri tavoin maustamalla saa myös taas erilaisen keiton. Keittoon kannattaa tosin lisätä aina muutama jauhoinen peruna tuomaan pehmeyttä.


Tässä on kuvassa olevan keiton ohje. Tästä määrästä tulee n. 4 annosta.

puolikas bataatti
3 Rosamunda perunaa
3 porkkanaa
4 ½ dl vettä
1 tl kasvisliemijauhetta
1 tl kanaliemijauhetta
1 rkl sitruunanmehua
ripaus currya
sopivasti yrttimaustetta
1 dl ruokakermaa
hieman sinihomejuustoa

Kuori ja paloittele kasvikset. Porkkanat pienemmiksi, sillä niillä kestää kauemmin kuin muilla. (jos lisäät vihanneksia (esim. tomaattia) jätä ne suuriksi paloiksi)

Kiehauta vesi, lisää liemijauhe ja kasvikset. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella.

Mausta sosekeitto sitruunanmehulla, currylla, ja yrteillä. Kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon kerma ja sinihomejuusto.

Keiton päälle joukkoon voi tarjoilun yhteydessä lisätä paistettua pekonia tai krutonkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti