sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Päärynä-Daimpiiras

Tämä ohje on Hellapoliisin Suklaa- ja keksiherkkuja kirjasta. Maukas piiras ja suht helppotekoinen.



Pohja:
150 g voita
1 dl ruokosokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia

Täyte:
1 pieni prk säilykepäärynöitä
2 pss (n. 2 dl) vaniljakastikejauhetta
2 dl päärynäpurkin lientä tai päärynämehua
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 iso (56 g) Daim-patukka
Pinnalle puolikas Daim-patukka rouhittuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna yhä vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Levitä pinnalle valutetut päärynät puolikkaina tai paloiteltuna.
Sekoita vaniljakastikkeen joukkoon päärynämehu, vaniljakastikejauhe ja rouhittu Daim-patukka. Kaada seos pohjan päälle ja jatka kypsentämistä 175-200 asteessa noin puoli tuntia.
Tuoreena piiraan täyte on valuvaa. Jos haluat, että piiras on kunnolla hyytynyt, tarjoa se jääkaappi kylmänä seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti