Pohja:
150 g voita
1 dl ruokosokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl kanelia
Täyte:
1 pieni prk säilykepäärynöitä
2 pss (n. 2 dl) vaniljakastikejauhetta
2 dl päärynäpurkin lientä tai päärynämehua
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 iso (56 g) Daim-patukka
Pinnalle puolikas Daim-patukka rouhittuna
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna yhä vatkaten. Sekoita
joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan
pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Levitä pinnalle valutetut päärynät puolikkaina tai
paloiteltuna.
Sekoita vaniljakastikkeen joukkoon päärynämehu,
vaniljakastikejauhe ja rouhittu Daim-patukka. Kaada seos pohjan päälle ja jatka
kypsentämistä 175-200 asteessa noin puoli tuntia.
Tuoreena piiraan täyte on valuvaa. Jos haluat, että piiras
on kunnolla hyytynyt, tarjoa se jääkaappi kylmänä seuraavana päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti