lauantai 19. tammikuuta 2013

Sekoita ja paista suklaakakku

Opettelin leipomaan reilu vuosi sitten, kun muutin omilleni ja tämä kakku on ensimmäinen, jonka silloin tein. Sitä on erittäin hankala mokata. Kakku kannattaa tehdä joko irtopohjavuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Ohje on joskus Anna-lehdestä napattu.


3 dl sokeria
1 ½ dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl ruohittua suklaata
1 ½ dl voisulaa (n. 150 g)
2 munaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sekoita sokerit, jauhot, kaakaojauhot ja suklaa.

Lisää joukkoon voisula ja kananmunat.

Kaada syntynyt massa vuokaan ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä "raa'aksi" ja mutakakkumaiseksi. Suosittelen munakellon käyttöä, sillä helpoin tapa pilata tämä kakku on paistaa sitä liian kauan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti