Sain taas tauon jälkeen jotain leivotuksi ja kuva on mainio esimerkki siitä, ettei leipoessa kaikki suju aina niinkuin Strömsössä. Ulkomuoto ei ehkä ole tässä tapauksessa huokuttelevin mahdollinen, mutta lopputulos on sitäkin herkullisempi. Ohje on Leivotaan-lehdestä viime vuodelta.
2 munaa
2 dl raakasokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl grahamjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1-2 tl kardemummaa
1 dl sulatettua voita (n.100 g)
1 dl maitoa
3 dl raastettua omenaa
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Vatkaa munat ja raakasokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää käännellen munasokerivaahtoon.
Lisää voisula ja maito.
Sekoita taikinaan omenaraaste. (Itse lisäsin tässä kohtaa vielä hieman rouhittua valkosuklaata, joka toi oman lisänsä)
Jaa taikina muffinssivuokiin. (muffinipellin käyttö suositeltavaa, minulla ei sellaista ollut)
Paista uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Ei aina se ulkonäkö ole tärkein, vaan maku :)
VastaaPoista