lauantai 24. marraskuuta 2012

Hyydytetty pätkiskakku

Tämän kakun tein kotoa löytyneistä aineksista yliopistopaikkani kunniaksi. Alkuperäinen ohje löytyy Revonpihasta nimellä minttukrokanttikakku. Ohje siis alimmaisena tuolla sivulla. Kakku kannattaa tehdä irtopohjavuokaan.


Pohja:

200 g digestive-keksejä
n. 80 g voita

Täyte:

2 munaa
½ dl sokeria
2½ dl Flora vispiä
n. 200 g suklaata (minulla siis pätkiksiä)
4 liivatelehteä

Murskaa keksit pussissa kaulimen avulla ja sekoita sulatettuun voihin. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota Flora vispi. Sulata suklaa. Sekoita yhteen vaahdot ja sulatettu suklaa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata ne tilkkaan kiehuvaksi kuumennettua vettä. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

1 kommentti:

  1. Herkullisen näkönen kakku. :) Ihana myös tämä blogin ulkoasu. :)

    VastaaPoista