keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Brownie-valkosuklaajuustokakku

Ensimmäinen ohje :). Tein tämän kämppikseni pyynnöstä ja on muuten taivaallisen makuista ja helppo tehdä. Alkuperäinen englannin kielinen ohje löytyy täältä.


brownie-pohja:
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 munaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl leivontakaakaojauhetta
3/4 dl vehnäjauhoja

juustokakkuosa:
100 g valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
200 g creme fraiche
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Tee brownie-pohja ensin. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita yhteen vaniljasokeri, kaakaojauhe ja vehnäjauhot. Lisää munasokerivaahdon joukkoon ensin voisuklaasula ja sitten jauhot. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa 15 min.

Juustokakkuosan ehtii tehdä pohjan ollessa uunissa. Sulata valkosuklaa. Sekoita keskenään tuorejuusto, creme fraiche ja munat, lisää joukkoon sokerit. Sitten sekoita 1-2 lusikallista moussea valkosuklaan joukkoon ennenkuin sekoitat valkosuklaan lopputaikinan joukkoon. Tällöin se on helpompi saada sekaisin.

Kun pohja on paistunut. Ota se uunista ja kaada juustokakkuosuus sen päälle. Alenna uunin lämpötilaa 160 asteeseen ja paista kakkua vielä puoli tuntia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen jääkaappiin laittamista. Kakku on parhaimmillaan oltuaan yön yli jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti