sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Appelsiini-valkosuklaajuustokakku

Tämän teki kämppäkaverini, minä vain autoin hiukan liivatteiden kanssa. Hyvää tuli ja helppo tehdä kunhan jaksaa odottaa ensimmäisen kerroksen hyytymistä. Koristelu tosin vaatii vielä harjoittelua. Ohje on Kinuskikissan blogista.



Pohja:

200 g dominokeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:

5 liivatetta
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g appelsiinituorejuustoa
200 g appelsiinijugurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
200 g valkosuklaata
1 dl puristettua appelsiinimehua

Kiille:

3 liivatetta
3 dl appelsiinimehua

Laita irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele vuoan pohjalle.

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinijugurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. (Voit käyttää kiilteen tekemisessä aiemmin puristetusta appelsiinimehusta ylijääneen mehun ja täydentää valmiilla tölkkimehulla.) Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti